Kan stålmaling virkelig være sexy?

Protecta Stålmaling påført stålsøyle sammenliknet med Firetex FX5090

Sammenligning av Protecta Stålmaling FR-1 og Firetex FX5090

På Bygg Reis Deg-messen i oktober, opplevde vi noe forunderlig. En arkitekt gikk forbi utstillingen vår og stoppet foran en stålsøyle som var malt med Protecta Stålmaling FR-1. Uttalelsen hennes fanget oppmerksomheten vår: "Wow, endelig en sexy stålmaling. Jeg trodde ikke brannmalt stål kunne være så sexy."

 

Arkitekten fanget essensen av Stålmalingen – brannmaling som kombinerer brannsikkerhet med enestående estetikk. Hvor mange arkitekter grøsser ikke ved tanken av stål som ser ut som at man har dyppet hele bjelken i maling.

Eller enda verre, en synlig boks av brannisolasjon.

Nei, vi våger å påstå at Protecta Stålmaling FR-1 er innovasjonen alle arkitekter har ventet på.

 

En ny æra for stålmaling

Protecta Stålmaling FR-1 er en akrylmaling utviklet for brannbeskyttelse av lastbærende stålkonstruksjoner i opptil 60 minutter. Den krever normalt verken grunning eller toppstrøk og er særdeles enkel å påføre og få fin.

Malingen er halogenfri og beskytter mot bakterie- og soppdannelse. I tillegg er den emisjonstestet og har nærmest null VOC-utslipp, noe som gjør den egnet for miljøprosjekter.

 

Fordeler med malingen:

  1. Bredt fargespekter: Malingen kan leveres som en hvit base eller i en av fargene i fargekartet, mikset i vår egen blandemaskin. Dette gir deg muligheten til å tilpasse utseendet etter prosjektets behov. Malingen gir en jevn, fyldig og ikke-reflekterende overflate til stålet. Den er perfekt for et moderne utseende og for å skjule overflatefeil.
  2. Eksepsjonell holdbarhet: Malingen er robust, selv på steder med mye slitasje som korridorer og trapperom.
  3. Lang levetid: Protecta Stålmaling FR-1 er utviklet for å vare i minst 12 år, noe som gjør den til et økonomisk valg på lang sikt sammenlignet med vanlige malinger med begrenset levetid. 

 

Stålmalingen brukes på den nye storstuen i Oslo

Se selv når Bent i Oslo Brannsikring AS brukte stålmalingen på den nye storstuen i Oslo, også kalt Carls, i denne videoen. Malingen ble valgt til prosjektet, nettopp på grunn av den fine finishen malingen tilbyr. 

 

Protecta Stålmaling på stålbjelker og stålsøyler på prosjektet Carls

Protecta Stålmaling på prosjektet Carls

 

Brannbeskyttelse med eleganse

Protecta Stålmaling FR-1 skaper et visuelt imponerende utseende. For arkitekter som søker den perfekte balansen mellom funksjonalitet og estetikk, er vår maling svaret. Gjør dine bygg både trygge og vakre med Protecta Stålmaling FR-1.

Og forresten, spør du oss så kan stålmaling være sexy, hvis man velger den riktige typen. Men vi er brannsikkerhetsnerder.

 

Oppdag din nærmeste installatør her og forvandle prosjektene dine i dag.

 

Les også: Carl Berners nye storstue