Carls

Carl Berners nye storstue

Referanseprosjekt Carls som er branntettet med Protecta produkter

På Carl Berner restaureres Oslo sin nye storstue. Lokalet skal ha et rustikt uttrykk med synlige stålbjelker og dragere. Oslo Brannsikring AS har valgt Protecta Stålmaling FR-1 for sprøytemaling av det synlige stålet, nettopp på grunn av den fine finishen malingen tilbyr.

 

Det industrielle fabrikkbygget er 120 år gammelt og har en lang historie. Det ble bygget av Joh. Olsen Pængeskabsfabrik for produksjon av pengeskap tidlig på 1900-tallet. Allerede i 1907 tok Progress Verktøimaskinfabrik over og omgjorde lokalet til en verkstedshall for produksjon av blant annet dreiebenker, boremaskiner og slipemaskiner (Digitalt Musem, 2017). I dag skal lokalet bli et samlingssted for nabolaget med både servering og arrangementer. På Carls kan man se fotballkamper, være med på MGP-fester, delta i bok-klubber, konkurrere i quiz, se live musikk og live podkaster. Man kan også leie et lokale til bursdager eller ta et uformelt møte i restauranten, vinbaren eller kafeen (Lunde, 2021).

 

Rehabilitering av bygget er godt i gang. Hallen på 70 meter lengde skal både styles og oppgraderes til å oppfylle dagens regelverk. Under det 11 meters høye taket er det mye stål som skal males og brannsikres. Stålet vil bli synlig i lokalene og det er derfor viktig å velge en maling som får et fint utseende.

– På dette prosjektet har vi brukt Protecta Stålmaling FR-1 i fargen Spring Mist. Så langt fungerer det helt perfekt. Det er ikke så mye gris med denne malingen sammenlignet med andre brannmalinger. Vi merker at sprøyta jobber mindre for å pumpe opp trykk og overflatene blir mye bedre. Når vi skal rengjøre spøryta så er det enkelt å få den ren. Så vi er veldig fornøyd med produktet og resultatet, uttaler Bent Andersen, prosjektleder i Oslo Brannsikring AS.

 

Protecta Stålmaling FR-1 er en slitesterk og robust innvendig akrylmaling, ideell for brannbeskyttelse av lastbærende stålkonstruksjoner opptil EI 60. Den er perfekt for et moderne utseende og for å skjule overflatefeil. Malingen er utviklet for å gi lavest mulig utslipp som beskytter både menneskers helse og miljøet mot skadelige kjemikalier.

 

Les også: Verdens største kjølelager for sjømat

 

Kildehenvisning:

Lunde, A. L. (2021, 11. Juni) Mathaller og kulturhus popper opp i Oslo. Snart åpner enda en – denne gangen på Carl Berner. Aftenposten. Hentet fra URL https://www.aftenposten.no/oslo/i/9KrlMM/mathaller-og-kulturhus-popper-opp-i-oslo-snart-aapner-enda-en-denne-gangen-paa-carl-berner

Digitalt Museum. (2017). Progress Verktøimaskinfabrik A/S. Hentet fra URL https://digitaltmuseum.no/021167115874/progress-verktoimaskinfabrik-a-s-selskap

 

Technical Details